Our recent investigation into the restoration and expansion of an ambitious gallery in Vauxhall has developed a series of sensitive yet radical solutions that look to expand the programming for a growing exhibition schedule and the continued community engagement initiatives. Working with the rich history of the building and its character, the interventions are intended as simple changes that complement and work sympathetically with the whole. 

The project hopes to provide a large extension to the roof with a new connecting stair tower, allowing an accessible route to the upper levels while creating a new figure and beacon to the city. Details including the meaning stair within the large gallery space are made in a vocabulary of thin cast iron metalwork to accentuate these fragments against the existing building, to be clearly read as something new.