1/2

We completed a unique spatial environment for the Ports 1961 SS18 show using simple curved walls. These walls became devices for suggesting movement and to provide a central focus within the space; a direct reference to the houses of Toyo Ito in Japan where walls are used not to demarcate space but to influence processes and rituals. In a similar manner, the walls were introduced as a way of generating a sense of flow and use.

The walls acted as experiential nodes during the show, directing the models and engaging the guests with the performance. The walls were constructed from simple, cheap plasterboard panels, steamed and scored to create the elegant curved edges that would reflect light off the resin floors. The simple placement of these curved surfaces was an investigation into the relationship of performance and space.

The studio worked with a brilliant fabricator who helped to develop the intricate details and method of manufacture to ensure seamless joints across all walls throughout the space.